Escrow voor data

Flexibele, professionele en solide data escrow-diensten zijn beschikbaar als een slim reddingsplan voor cloudsoftwaregebruikers om hen te beschermen tegen onverwacht dataverlies.
Overleg Escrow Regelingen

Wat is escrow voor data

Data escrow is speciaal voor leveranciers en gebruikers van SaaS ofwel cloudsoftware. Het soort software dat je in de regel in je browser of via een mobile app opent.

We hebben individuele en collectieve data-escrowregelingen. Zoals de naam het al zegt gaat hier alleen om de bedrijfskritische data die bij een online pakket hoort.

Waarom escrow voor data?

Zonder data geen bedrijf. Buiten dat heb je een wettelijke bewaarplicht voor een belangrijk deel ervan.

Gebruik je cloudsoftware? Dan staan je bedrijfsgegevens net zoals de software zelf ergens in een datacentrum. Stopt de leverancier? Dan gaat je bedrijfskritische data meteen offline.

Data-escrow is dan het reddingsplan waar je op terug kan vallen.

Hoe werkt escrow voor data?

Onze regelingen bestaan uit 3 onderdelen: de overeenkomst, verificatie en het depot.

Eerst bepalen we de juiste overeenkomst, een proces dat met zorg moet gebeuren aangezien het de juridische basis is van de hele regeling.

Data verandert vaak en moet daarom regelmatig opnieuw in depot worden geplaatst.

Na akkoord gaan onze experts de data die in het depot gaan grondig verifiëren.

Is dat eenmaal achter de rug? Dan kunnen de data die in het depot gaan worden aangeleverd.

Dat proces, inclusief updates van de data, hebben we geautomatiseerd met onder software die voor dit doel ontwikkeld is. Een gebied waarin we voorop lopen als escrow-agent.

Het materiaal wordt duaal opgeslagen op verschillende Nederlandse locaties – zowel online als offline. Duaal betekent dat het nooit bij elkaar komt te liggen. Die locaties zijn natuurlijk volgens de allerstrengste standaarden beveiligd.

Ondertussen krijgen jullie 24/7 online statusinzicht via Mijn Escrow. Het depot blijft up-to-date: dit is een actieve escrowregeling waarbij de data regelmatig wordt vernieuwd. Iets dat makkelijk wordt gemaakt door onze slimme automatisering.